4. maaliskuuta 2014

SEINÄHANAN SYVIN OLEMUS
Moni asia on rakennusaikana opittu kantapään, tai ainakin mutkan kautta. Seinään upotettavan hanan asennus on yksi näistä. 


Jos haluaa piiloasennettavan hanan tai suihkun, täytyy se tietää jo väliseiniä tehdessä. Myös malli, tai ainakin valmistaja on syytä olla tiedossa. Hana tarvitsee nimittäin seinän sisään asennettavan kotelon, joka estää mahdollisen vuodon sattuessa veden valumisen seinän rakenteisiin.  Toisin kuin annoimme itsemme ymmärtää, on jokaiselle hanalle ja suihkulle erilainen kotelomalli. Nyt me siis puramme yhdeltä seinältä väärän kotelon ja asennamme uuden tilalle. Onneksi laatoittaja ei vielä ole ovella koputtelemassa, eli mitään viivästystä tästä ei synny. Harmittaa silti takapakki työmaalla, joka tällä hetkellä muutenkin jumittaa. Eikä tuo ylimääräinen kotelokaan ihan ilmainen ole.


Kun oikea kotelo on saatu seinään, asennetaan sen sisälle hanan kaikki piiloon jäävät osat. Suihkut tarvitsevat taakseen iBoxin suhkujärjestelmän. Tämän jälkeen seinän ja kotelon pintaan tulee vesieriste ja laatoitus. Näkyviin jäävät osat asennetaan laatoituksen jälkeen niin kuin perinteisetkin suihkut. 

Kaikkien mutkien jälkeen lopputuloksena on toivottavasti tämä sama ihanan pelkistetty hana, kuin Villa Luovassa!


Kuva: Villa Luova

5 kommenttia:

 1. Kiitos kun jaoit tietoa - toivottavasti muistamme neuvon hanoja hankkiessamme ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos tästä on jotain hyötyä! Kun hanat yms. ostaa täältä, tietävät myyjät kyllä mitä osia tarvitaan. Mutta koska me tilaamme ne Saksasta, täytyy itse olla kartalla tarvittavista palasista...

   Poista
 2. Moikka! Mistä nettikaupasta olette tilanneet hanat? Ja mistä tuon seinäasennuskotelön löytää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tilasimme hanat saksalaisesta nettikaupasta, megabad.comista. Seinäasennuskoteloita valmistaa kotimainen Joramark, josta voi myös tiedustella mikä kotelomalli sopii mihinkin hanaan. Joramark ei myy suoraan kuluttajille, vaan kotelo täytyy tilata jonkun jälleenmyyjän kautta.

   Poista
 3. Hei. Vieläkö vastaat kysymyksiin koskien hanan asennusta? Mikä oli kotelon koko muistatko?

  VastaaPoista