TONTTI

Osallistuimme loppuvuodesta 2012 Helsingin kaupungin vuokratonttien arvontaan, koska varmaahan olisi, ettei arpaonni suosisi. Toisin kävi ja saimme tontin. Helmikuussa 2013 valinta oli selvillä ja teimme yhden elämämme suurimmista päätöksistä - päätöksen ryhtyä rakentamaan taloa. 


588 neliön tontilla on rakennusoikeutta 150 m2 + talousrakennus, jonka käyttötarkoituksen sai itse valita. Me sijoitamme talousrakennukseen saunatilat ja pienen puku- / vierashuoneen, mikä säästää neliöitä asuinrakennuksesta. Autolle saa luvan kelvata paikka pihalla.
Tontilla teetettiin maaperätutkimus UPT:llä yhdessä muutaman tulevan naapurin kanssa  huhtikuussa 2013. Tiedossa olikin jo, että maaperä on savinen ja edessä paalutusta. Tutkimus osui melko hyvin kohdalleen ja paalut upposivat keskimäärin 5 metrin syvyyteen. Muuta erityistä haastetta tasaisella suorakaiteen muotoisella tontilla ei ollut. 

Raivaustyöt


Mies ja Ukki kaatoivat kaivurin avustuksella tontin puut itse, risukot ja pintamaa kuoriutuivat kauhalla. Koska maa on Helsingin kaupungin eikä meidän, piti kaadetut puut lunastaa itselle, hinta ei onneksi päätä huimannut. Nyt on takkapuita muutamaksi vuodeksi eteenpäin! Raivauksen yhteydessä siirrettiin muutama vanha luumupuu tontin takalaitaan, saa nähdä selviävätkö siirrosta.

Maanrakentaja löytyi Naisen työkaverin suosituksesta. Pyysimme keväällä vertailun vuoksi pari tarjousta, mutta suositus oli niin vahva, että taivuimme valintaan jo alkumetreillä. Eikä valinta kyllä missään vaiheessa kaduttanut - tehokas ja säntillinen tekijä! Merkittävää etua maanrakennustöihin toi myös se, että sama tekijä toteutti yhtäaikaisesti molempien puolien naapureiden työt. Työt etenivät pääsääntöisesti vaiheittain tontilta toiselle, jolloin vältyttiin turhalta odottelulta eri työvaiheissa. Toisaalta tämä oli järkevää myös siksi, että tontit ovat hyvin kapeita ja rakennusten paikat lähellä toisiaan.3 kommenttia:

 1. Hei, Tuleviin tonttiarvontoihin kenties osallistuvana tiedustelisin, että oliko tuon talousrakennuksen käyttötarkoituksen valinta täysin rakentajan oman päätöksen varassa vai pitikö valinta suorittaa esim. saunan ja varaston välillä? Käsitykseni mukaan talousrakennuksen saa rakentaa myös kiinni taloon, joten pohdin että olisiko kodinhoitotiloja mahdollista sijoittaa sinne.
  t. Talosta haaveileva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Käsitykseni mukaan talousrakennuksen käyttötarkoituksen määrää alueen kaava. Meidän korttelissa sai itse päättää, sijoittaako siihen autotallin, varaston vai asuintiloja. Sen sijaan sijoittamista taloon kiinni ei saanut itse valita, vaan asuintalo ja talousrakennus piti liittää yhteen pergolalla. Meidän tapauksessa rakennusten välissä on arkkitehdin tulkinta pergolasta, eli lasikuisti. :)

   Poista
 2. Hei,

  Kiitos vastauksestasi!

  t. Talosta haaveileva

  VastaaPoista