22. maaliskuuta 2015

PIHASAUNA

Sauna ei aivan ehtinyt valmiiksi samassa tahdissa muun talon kanssa, eikä aivan jouluksikaan. Mutta nyt se on valmis.

"Saunaosasto" alkaa ilmeeltään jo lasikuistilta, jonka iso 60x60 lattialaatta jatkuu samana puku-/vierashuoneen lattiassa, sekä suihkuhuoneen seinissä ja lattiassa. Todella kova puristelaatta löytyi Tallinnasta Internon valikoimasta. Suihkut ja hana ovat Hansgrohen, wc-istuin Villeroy&Bochin, lattiakaivot Unidrain. Wc-istuimen koteloa jatkettiin koko seinän levyiseksi niin, että samaan koteloon saatiin asennettua seinähana. Ylös tehtiin toinen kotelo valoa varten, jolloin peilille jäi suuri yhtenäinen alue näiden väliin. Tämä sai pienen tilan näyttämään paljon avarammalta ja suuremmalta. Kylpyhuoneen lukuisat kulmat ovat laatoittajan taidonnäyte jiiriin asennettujen laattojen kanssa. Talon väliovia emme saaneet listattomina, mutta kylpyhuoneen oviaukot saatiin!  

(Pahoittelen kuvien laatua! Amatöörikuvaaja, huono valo ja pieni tila ovat huono yhdistelmä.)


Saunan paneeleiden ja lauteiden väriä mietittiin pitkään. Alkuperäinen ajatus oli musta tai kelopuun harmaa, mutta lopulta päädyttiin kuitenkin aivan vaaleaan haapaan. Pystypaneeli sen sijaan kulki suunnitelmissa koko ajan mukana. Saunasta haluttiin mahdollisimman yksinkertainen ja pelkistetty. Sekä ylä-, että alalauteet rakennettiin leveästä lankusta pienillä väleillä. Valot laitettiin alalauteiden alle. Teräväreunainen STS-paneeli samoin kuin lauteiden leveät lankut haettiin Suomen Tervalepästä. Kiuas on Tulikiven Sumu.
14 kommenttia:

 1. Siis upealta näyttää:) Meillä on hyvin sama värimaailma meidän kylpyhuoneessa ja saunassa. Kylpyhuone on harmaata luonnonkiveä jäljittelevää isoa laattaa ja sauna myös vaaleaa haapaa. Mistä teillä tuli sauna vai teittekö itse? Ihana idea tuo portaan toteutus tasanteelle, pitää vinkata isännälle joka meillä tekee saunan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Saunan kävi tekemässä toinen meidän timpureista. Noiden lankkujen kanssa varsinaista "rakentamistaa" on huomattavan paljon vähemmän kuin kapeammilla laudelaudoilla, joten valmista syntyi hyvin nopeasti. Porrasidea löytyi asuntomessujen saunakuvia selailemalla. Symmetriafriikkinä minua viehättää pystylinja, joka jatkuu paneelista alalauteen kautta vielä portaaseenkin. :)

   Poista
  2. Kiva kuulla että lauteiden rakennus sujui nopsaan. Voin siis elätellä suht nopeaa pääsyä uuden kodin saunaan, ellei isäntä ihan täysin tässä uurastuksessa väsähdä.
   Tuo symmetria on kyllä jännä juttu. Sillä saa tietyllä tavalla jatkuvuutta luotua. Hyvännäköistä teillä kyllä on :)

   Poista
 2. Tosi kaunista! Tykkään tuosta harmaasta laatasta erityisesti (teidän laatoittaja luultavasti ei...) :-) Olen ihaillut näitä vaaleita saunoja monessakin blogissa, mutta silti halusin uuteen mustan. Varmaan joku muutospelko, nykyisessäkin on tumma niin ei sitten osannut ajatella ihan niin erilaista kuitenkaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde! Mustasta saunasta tulee varmasti hieno, sitä itsekin mietittiin viimeiseen asti. Laatoittaja ei tainnut paljoakaan rutista laatoista, mutta lasioviasentajaa saattoi harmittaa muutamat särkyneet poranterät... ;)

   Poista
 3. Mahtava! Meidän saunarakennukseen haaveillaan myös harmaasta laatasta Ja tuo suihku on myös haaveenani... Mutta suolainen hinta saattaa tuoda mutkia matkaan. Onko sinulla täällä kuvia tuosta lasitettuna terassilta laattoineen? Saisin myytyä idean helpommin miehelleni, hän kun kuvittelee laudoituksen Olevan ainut terassimateriaali...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Essi, kiitos kommentistasi! Sen enempää suihku, kuin laatatkaan eivät olleet mitään erityisen arvokkaita. Tosin saman tyyppiset laatat täällä maksoivat huomattavan paljon enemmän... Ja suihkulle tuo tietysti vähän lisähintaa seinäasennukseen tarvittavat lisäosat. Me tilattiin kaikki suihkut, hanat, wc-istuimet yms. Saksasta, sillä säästyi kokonaisuudesta muutama tuhat euroa.

   Saunalle mennään sisäkautta lasikuistin, ei terassin kautta. Eli kyseessä lämmitetty tila rakennusten välissä, muistuttaa ennemminkin eteistä. Eli tästä ei valitettavasti taida olla suostutteluapua terassin laatoitukseen. ;)

   Poista
  2. Kiitos tiedosta :) saako vielä udella, että mistä Saksasta tilasitte? Pahoittelen jos olet asiasta jo blogissasi kirjoittanut, en ole vielä ehtinyt lukemaan läpi :) vasta sinut löysin Bloglovin'ista :)

   Poista
  3. Toki saa udella! :) www.megabad.com

   Täältä löytyy pieni postaus aiheesta, lähinnä siitä mitä tilattiin:

   http://suokuokkajatalo.blogspot.fi/2014/03/vielen-dank-fur-ihre-bestellung.html

   Ja siis tyytyväisiä oltiin! Kaikki tavarat olivat sitä mitä oli tilattu. Ainoa haaste on se, että jos jotain täytyy palauttaa, täytyy lähetyskulut maksaa itse. Me tilattiin vahingossa yksi vääränlainen wc:n painike, jonka jouduimme palauttamaan. Onneksi postitus ei maksanut montaa euroa, kun oli niin pieni paketti. Ja painikkeen hinta hyvitettiin tilille samantien.

   Poista
 4. Aivan ihana kylpyhuone ja värimaailma, silmä lepää :)

  VastaaPoista
 5. Hei! Tosi kaunis sauna! Mietin vaan, että miten lämpö jakautuu saunassa kun kiukaan pinta on ylempänä kuin ylälaude? Onko jalkojen tasolla kuinka paljon viileämpää?

  VastaaPoista
 6. Moi. Löysin postauksesi "vahingossa" kivan laatan perusteella. kommentoin, vaikka ei ihan tuore postaus olekaan.Itse olin kiinnostunut myös tilaamaan vesikalusteita Saksasta, mutta putkimies sanoi, että yleensä saksalaiset jutut on tehty kestämään 6 barin painetta ja Suomessa täytyy kestää 10 bar. Ei siis suositellut. Juuri noita samoja seinähanoja olin katsellut. Saunottiin ko teille mitään niistä/otitteko selvää painerajasta?

  VastaaPoista