SUUNNITELMAT

Talon valinta alkoi pohdinnasta, kuinka valmiin talon haluaisimme. Avaimet käteen -vaihtoehdot tuntuivat houkuttelevilta, mutta onko sellaista todellisuudessa edes olemassa? Elementti vai paikalla rakennettu, puu vai kivi, pre-cut vai timpurit ja pitkä tavara? Sen olimme päättäneet, että haluamme oman arkkitehdin, jonka suunnitelmilla talotoimittajat kilpailuttaisimme. 


Arkkitehtikandidaatteja oli mielessä muutama vuosien varrelta, mutta valinta oli lopulta helppo. Antti Heikkilä oli suunnitellut tuttavaperheelle talon samantyyppiselle tontille, samoilla kaavan määräämillä reunaehdoilla. Tämä talo samoin kuin muutkin Heikkilän kohteet tuntuivat meidän tyyliin sopivilta, ja kun ehdotkin tuntuivat kohtuullisilta oli päätös nopeasti tehty. Talotoimittajan valinnassa oli viimeisessä vertailussa mukana Basso-kivitalot, Plania ja Sikla. Basso hylättiin budjettisyistä, eikä kivitalo tuntunut tälle tontille muutenkaan hyvältä vaihtoehdolta. Planialla ja Siklalla oli molemmilla omat plussansa ja miinuksensa. Piiiiitkän pohdinnan, ja usean tarjouskierroksen jälkeen päätimme kuitenkin hylätä molemmat vaihtoehdot. Se tuttavaperheen Heikkilän suunnittelema talo oli rakennettu pitkästä tavarasta - samaan päädyimme mekin. Vähän pelottavalta tuntui oman vastuun ja työmäärän radikaali kasvaminen, mutta ovathan siitä muutkin selvinneet! Ja koska tekijöiksi valittiin samat, kuin sillä tuttavaperheellä, uskalsimme luottaa siihen että teimme hyvän valinnan. Ainakin yksi referenssikohde on niin hyvin rakennettu ja viimeistelty, että edes me emme löydä siitä kritisoitavaa. Juhlavasti ajateltuna voimme tällä tavalla omalta osaltamme olla vaalimassa suomalaista rakennusperinnettä ja käsityötaitoa!1 kommentti:

  1. Hienolle alueelle olette rakentaneet ja hieno talo tuli. Asustelimme tuossa lähistöllä, mutta nyt hyppäsimme toiselle alueelle ja laitoimme Siklan kanssa projektin käyntiin.

    VastaaPoista