22. helmikuuta 2014

ALL-INCLUSIVE KEITTIÖSUUNNITTELUA

Jo alkumetreillä alkanut keittiösuunnittelu jatkuu loppumetreille saakka. Päädyimme Villa Luovan ja muutaman muun referenssikohteen innoittamana teettämään keittiön Virossa, Aet Pielillä. Keittiösuunnitteluun erikoistuneen sisustusarkkitehdin kautta on mahdollista tilata kaikki keittiöön liittyvä - ja oikeistaan kaikki sisustukseen liittyvä.


Aet Piel  I  www.piel.ee

Suunnittelu on edennyt pääsääntöisesti sähköpostitse, mutta lopullisten väri- ja materiaalivalintojen vuoksi halusimme käydä paikan päällä Tallinnassa Pielin toimistossa. Tarkoitus oli lyödä lukkoon myös kylpyhuonekalusteiden ja kaappien tilaukset. Vaikka lopulliset päätökset jäivätkin tekemättä, oli reissu ehdottoman kannattava! Materiaalit näyttivät livenä erilaisilta kuin olimme kuvitelleet ja päädyimme vaihtamaan pöytätason Hi-Macsista kvartsiin. Kaapit sävytetään kvartsitasoon sopiviksi. Koska saman sävyistä malliovea ei ollut olemassa, tilattiin meitä varten tehtaalta yksi mallikappale oikean sävyisenä. Jäämme odottamaan vielä sitä ennen tilauksen tekemistä. Kylpyhuoneiden kalusteet saimme sentään valittua. 

Koska jokainen valinta vaikuttaa johonkin toiseen valintaan, kysyimme Aetin mielipidettä myös väliovien ja esimerkiksi laattojen väreistä. Paitsi mielipiteen, saimme myös kiertoajelun paikallisissa liikkeissä. Todellista täyden palvelun suunnittelua! Käytyämme värit ja materiaalit läpi toimistolla pakkauduimme koko perheen voimin Aetin autoon ja suuntasimme matto-, väliovi- ja laattaliikkeeseen. Väliovista löytyi useita eri vaihtoehtoja ja jäimme odottamaan tarjousta Haapsalu Uksetehakselta. Kokolattiamattojen katsominen jäi pahasti kesken Isomman ja erityisesti Pienemmän nälkäkiukun vuoksi, mutta Aet ja Margot lupasivat selvitellä vaihtoehtoja ja toimittaa näytepaloja nähtäväksi. Tässä vaiheessa pojat jatkoivat matkaa Lentosataman Titanic-näyttelyyn ja sain keskittyä itsekseni Internon laattaliikkeen tarjontaan. 

Tarjontaa oli jokaisessa liikkeessä niin paljon, että aika loppui täysin kesken. Puhumattamaan siitä, kuinka monta sisustusliikettä ehdimme nähdä vain ulkopuolelta.  Ehkä alamme suunnitella uutta matkaa Tallinnaan - tällä kertaa ilman lapsia.  


10 kommenttia:

 1. Minäkin olen jo varannut matkan Viroon ja tarkoitus on käydä Aet Pielin toimistossa :) Otitteko koko sisustuspalvelun häneltä? Entä millä kielellä asioitte? Palvelu kuulostaa kyllä loistavalta! Mitä olette sopineet esim. mittauksista? Kuulen mielelläni lisää Aetin palveluista ja teidän kokemuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Hauskaa, että tekin olette ajatelleet Aetia! Asiointikielenä on ollut englanti niin tapaamisessa, kuin sähköposteissakin. On onnistunut ihan hyvin niin. Sähköposteja on hoitanut enimmäkseen Margot, joka osaa englantia selvästi paremmin. Toimistolla ei ole mallikeittiöitä siihen tyyliin kuin täällä keittiökaupoissa, vaan on enemmänkin toimisto. Kannattaa siis ehdottomasti sopia tapaaminen, pelkästä katselusta ei paljoa saa irti. Luultavasti olette niin tehneetkin. :)

   Olemme ottaneet Aetilta vain keittiön ja kiintokalusteiden suunnittelun, mutta hän miettiii hyvin paljon myös kokonaisuutta. Ja erityisesti kysyttäessä ottaa kyllä kantaa muihinkin ratkaisuihin. Ja tosiaan heidän kontaktiensa kautta on mahdollista saada tarjous lähes mistä vaan sisustamiseen liittyvästä. Ainakin tähän astisen kokemuksen perusteella voin lämpimästi suositella!

   Ja ne mittaukset tulevat tekemään ennen kuin kaapit lähtevät tuotantoon.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Jännitetään nyt miten ottavat sähköpostista kopin - en ollut varannut heidän kanssaan aikaa enenn Viron matkan varaamista, toivottavasti tapaaminen onnistuu :)

   Poista
 2. Hei!

  Aloittelemme myös rakentamista Maunulaan pitkästä tavarasta. On ollut mielenkiintoista lukea blogiasi! Harkitsemme myös keittiön tilaamista tai ainakin kilpailuttamista Virossa. Osaatko sanoa miten paljon edullisempia keittiöt naapurissa ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mari! Mukavaa että olet löytänyt tänne! Ja tervetuloa naapuriin. :) En osaa kommentoida Viron yleistä hintatasoa keittiöiden suhteen, ainoastaan Aet Pielin suunnitelmia. Paljon tietenkin riippuu materiaaleista jne jne. Yleisesti ottaen arvioisin, että teettämällä keittiön mittojen mukaan saa suomalaisen keskivertokeittiön hinnalla jo vähän luksusta.

   Poista
 3. Hei,
  Meillä on kanssa meneillään uuden kodin rakentaminen ja on kiva käydä lukemassa "kohtalontoverien" kokemuksia! Kiva blogi teillä ja ihana talo teille on syntymässä! Meillä on nyt uumoilussa väliovien hankinta tuolta Haapsalun ovi tehtaalta. Vähän vaan arveluttaa laatu, kun ei ovia taida päästä näkemään missään täällä suomen maassa. Mitä olitte mieltä ovien laadusta? Oliko teidän saama tarjous heiltä hyvä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi ja kiitos kommentistasi! Haapsalun ovet eivät ole vielä saapuneet, joten sikäli en pysty niitä vielä arvioimaan. Minulla on käsitys, että ovia myytäisiin jossain suomalaisissa rautakaupoissa...löytyisiköhän nettisivuilta tietoa jälleenmyyjistä..? Me kävimme katsomassa ovia Tallinnassa, ja vaikuttivat ainakin laadukkailta. Jos haluaa ihan perus laakaovet tavallisilla saranoilla, ei Haapsalu Uksetehas varmaan pärjää täkäläisille hinnoille. Jos taas haluaa viilua, sävytettyä, lasiraitaa, piilosaranaa, magneettilukkoa tai muuta "spesiaalia", on tilanne jo toinen. Ainakin meille tulevat viiluovet piilosaranoilla ja magneettilukoilla olivat hinnaltaan Haapsalulla erittäin kilpailukykyiset. Vaihtoehtoja on myös huomattavan paljon enemmän kuin suurimmalla osalla suomalaisista toimittajista. Teen ovista oman postauksen heti kun saapuvat - katsotaan vastaavatko odotuksia! :)

   Poista
 4. Hei! Projektistanne on jo hieman aikaa, mutta keittiöremontti on meillä nyt ajankohtainen ja löysin blogiisi.. �� Olemme viestitelleet Aet Pielille ja Margotin kanssa. Mietimme tällä hetkellä, että kannattaako suunnittelu heidän kauttaan. Suunnitelma maksaa kuulemma noin 600-800€, jos kalusteita ei tilaa heidän kauttaan. Jos tilaa heidän kauttaan, tulee suunnittelu "ilmaiseksi".. Onko sinulla kokemuksen perusteella sanoa, kannattaako keittiön suunnittelu ja kalusteiden tilaaminen heidän kauttaan? Tarkoituksemme on tehdä kaunis ja laadukas keittiö, mutta kuitenkin aika perus eli mahdollisimman "hyvään hintaan". Kysymys on ehkä hieman haastava, mutta toivottavasti pystyt hieman valaisemaan.. Pelkkään suunnitteluun tuo summa on aika paljon. ��

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Hauskaa että löysit blogiin, vaikka se onkin ollut pitkitetyillä talviunilla. :)

  Me lähestyimme Aetia valmiiden suunnitelmien kanssa, mutta värejä, materiaaleja yms. viilattiin heidän kanssaan matkan varrella. Vaikea lopulta sanoa, minkätasoiseksi suunnitteluksi tämän luokittelivat. Uskon, että ns. "ilmainen suunnittelu" on aina leivottu jollain lailla keittiön hintaan. Aet tekee myös sisustussuunnittelua eikä ehkä sen takia halua tehdä pelkkää suunnittelua ilmaiseksi - eihän kukaan sisustusarkkitehti niin tee.

  Lopulliseen keittiöön olemme enemmän kuin tyytyväisiä! Kaapit ja laatikot ovat todella laadukkaat ja viimeistellyt ja hintataso oli erittäin kilpailukykyinen. Ikean tai Kvikin hintojen kanssa se ei kilpaile, mutta sanoisin että täkäläisen normikeittiön hinnalla saa mittatilauskeittiön hienoilla yksityiskohdilla. Meillä esim. valkoiset laatikostot on sävytetty samalla valkoisen sävyllä kuin seinät ja viiluovien viilut on valittu yksitellen vastaamaan mahd. hyvin parketin sävyä. En usko, että tällaista palvelua on Suomessa edes saatavilla, ellei kaapistoja teetä puusepällä. Oman kokemuksen perusteella suosittelen erittäin lämpimästi!

  Ehkä huomasitkin, mutta tässä vielä linkki keittiöstä tekemääni postaukseen:

  http://suokuokkajatalo.blogspot.fi/2014/06/kurkistus-kaappeihin.html

  Tsemppiä remonttiin ja keittiön valintaan! Toivottavasti löydätte mieleisenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vastauksesta! �� Täytynee pohtia asiaa. Kuulostaa kyllä hyvältä! Ja hienoa, että olette olleet keittiöön tyytyväisiä! ��

   Poista