18. tammikuuta 2014

PORRAS- JA OVIKRIISITimpureiden nopea työtahti tuntuu poikkeuksellisen nopealta juuri nyt, kun kasa valintoja ja päätöksiä odottaa vielä tekemistä. Panelointi etenee vauhdilla ja ensi viikolla alkaa sisäpintojen levytys. Viikot tuntuvat karkaavan käsistä - varsinkin kun aletaan laskea keittiön, kaappien, laattojen, takkaluukun ja portaiden toimitusaikoja. Valintojen tekeminen yksittäin ei onnistu, kun kaikki vaikuttaa kaikkeen. 

Yksi päätös on vihdoin lyöty lukkoon - meille tyypilliseen tapaan piiiiitkän soutamisen ja huopaamisen jälkeen. Lattiaan tulee jo aiemmin mainittu Karelian Saima Classic.
Mutta. Raidallinen koivuparketti tuo lisähaasteen jo muutenkin ongelmallisille valinnoille, nimittäin portaille ja välioville. Avecin listattomat väliovet on deletoitu suunnitelmista, eikä uusia vaihtoehtoja ole löytynyt tilalle. Kunhan pääsemme yli pakollisten ovilistojen aiheuttamasta kriisistä, voisimme harkita CWP:n ovia. Hemma hos Ojan LPLY vaneri -ovet näyttävät kerrassaan hyvältä, mutta ehkä raidalliset ovet raidallisen lattian kanssa ovat vähän liikaa? Ehkä koivuviilu voisi sopia? Odottelemme parhaillaan mallipaloja CWP:ltä, kenties olemme ensi viikolla viisaampia. Mutta entäs karmit ja listat? Seinän kanssa samalla valkoisella vai oven kanssa samalla viilulla? Vai pitäisikö kuitenkin turvautua hajuttomiin ja mauttomiin valkoisiin laakaoviin?


Väliovien ohella unettomia öitä on aiheuttanut portaiden valinta. Alkuperäisessä suunnitelmassa portaat olivat betonista, erillisellä alaosalla. Rakennesuunnittelija tyrmäsi betonin heti kättelyssä ja jouduimme miettimään portaisiin uusia vaihtoehtoja. Yksi ratkaisu voisi olla Siporex-portaat, mutta niihin pitäisi keksiä sellainen pinnoitevaihtoehto, joka näyttäisi hyvältä myös sivusta katsottuna. Yksinkertaiset teräsportaat olisivat takuuvarmasti tyylikäs vaihtoehto, mutta minkälaisella askelmalla? Kaiteiksi haluamme ainoastaan pitkällä sivulla olevat, ylös asti jatkuvat mustat pinnakaiteet. Alaosa on juuri sen korkuinen, että kaide ei ole välttämätön vaan seinässä oleva käsijohde riittää. Yksi vaihtoehto on ostaa teräsportaat mustalla reisilankulla ja kehitellä itse askelmat ns. normiaskelman tilalle.
Massiivikoivuisen askelman voisi ehkä korvata 400 mm koivuvanerilla tai reisilankun väriin sopivalla filmivanerilla? Tästä näkoisiä kulmia -blogista bongasin todella tyylikkään kokolattiamattovaihtoehdon - mitenköhän toimisi avoportaissa? Samaa mietimme kolikkomatosta. Voisikohan sillä ympäröidä koko askelman tai kenties ne Siporex-portaat? Onneksi tämä pohdinta aloitettiin jo kesällä, ihan nopeasti ei nimittäin ratkaisuja näytä syntyvän. Mitä sinä ehdottaisit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti