24. tammikuuta 2014

FUNKKIS 2010-LUVUN PUUTALOSSA

Sisustuskriisit portaiden ja väliovien osalta ovat edelleen ratkaisematta, mutta suuret linjat, ja toisaalta pienet yksityiskohdat, alkavat pikkuhiljaa hahmottua. Yksi valinta kerrallaan haettu tyyli alkaa löytyä ja sen myötä toivottavasti loputkin kriisit ratkeavat.

Alkuperäisissä suunnitelmissa talo oli sisältä hyvin vaalea, pelkistetty ja moderni. Matkan varrella lasikaiteet ovat vaihtuneet mustiin pinnakaiteisiin, huomaamaton liesituuletin mustaan retroradioon ja kylpyhuoneiden betonipinnat mustavalkoisiin pieniin laattoihin ja koivuvaneriin. Nyt suunnitelmissa alkaa olla vaalean ja pelkistetyn rinnalla sopivasti funkkista! Vuosien varrella kertyneissä lukuisissa asuntonäytöissä meitä on aina viehättänyt eniten 60- ja 70-luvun talot. Parhaimmillaan sisustus olisi silloin, jos onnistuisimme poimimaan tuolta aikakaudelta vähän Alvar Aalto -henkeä ja sopivasti särmää rikkomaan 2010-luvun modernia tyyliä. 

Mustien pinnakaiteiden kaveriksi Mies löysi nämä mahtavat Flosin Wan -pallovalot. Pallo on halkaisijaltaan 11,5 cm ja niitä saa useissa eri väreissä. Olohuoneen tv-nurkkaan laitamme turvallisesti valkoiset, käänneltävät versiot, ja lasikuistille kiinteät mustat. 


FLOS Wan


Liesituuletin aiheutti meille pitkään suurta päänvaivaa. Keittiöön tulee vain pitkä, yli viiden metrin mittainen pöytätaso laatikostoineen, eikä ollenkaan yläkaappeja. Jääkaappi, pakastin ja uuni häivytetään korkeaan kaapistoon toiselle puolelle, mutta liesituuletinta ei voi häivyttää minnekään. Kattoon upottaminen ei onnistu välipohjan rakenteen vuoksi ja pöytätasosta nousevat vievät liikaa kaappitilaa. Lopulta löysimme yhden sopivan huomaamattoman, katon pintaan asennettavan mallin, mutta heräsi epäilys sen hyödyllisyydestä. Onnistuisiko se täyttämään tehtävänsä yli 1,5 metrin etäisyydellä hellasta lettuja paistettaessa? Jos kerran huomaamaton liesituuletin on mahdoton toive, niin laitetaan sitten kunnolla erottuva. Harmaan keittiön keskelle valikoitui musta Elican 70cc Dynamique, joka näyttää mielestäni aivan radiolta. Jottei tuuletin jäisi aivan yksinäiseksi elementiksi, laitetaan keittiön pöydän päälle samaa tyyliä ja muotoilua edustava Smithfiel S -kattovalaisin. Flos Smithfield S / Elica 70cc DynamiqueJotta keittiön pöytätasolle saadaan riittävästi työskentelyvaloa, laitetaan kattoon tulevien spottien lisäksi liesituulettimen viereen 2-3 seinävalaisinta. Tällä hetkellä ehdokkaana on kaksi eri versiota Tolomeon seinävalaisimesta. Pitkävartinen malli on helppo suunnata tarpeen mukaan, mutta pienempi (myös kääntyvä) on jotenkin kodikkaampi. Alumiininen sulautuisi hyvin taustaseinään, mutta musta sopisi liesituulettimeen. Minä laittaisin pienet, mutta Mies liputtaa varrellisten puolesta. Ehkä vedämme pitkää tikkua.
Artemide Tolomeo
2 kommenttia:

  1. Todella kauniit nuo Flosin Wan-valot! Minäkin pähkäilen meidän talon valaistusta, soudan ja huopaan, ees, taas. :)

    VastaaPoista
  2. Meille tämä soutaminen ja huopaaminen on tuttuakin tutumpaa! :) Nyt alkaa tuntua siltä, että ainakin jotkut osaset alkavat loksahdella paikalleen ja jotain päätöksiäkin saadaan aikaan. Tsemppiä pähkäilyyn!

    VastaaPoista