25. kesäkuuta 2014

MUUTTOTARKASTUSVälietapit alkavat käydä vähiin ennen talon valmistumista. Maanantain KVV-/IV-tarkastusta seurasi tämän päivän muuttotarkastus, jota onkin jännitetty monta päivää. Monia tarkastuksessa vaadittavia juttuja viimeisteltiin loppumetreille saakka - vielä tänään oli työmaa täynnä sähkäreitä, putkareita ja keittiötason asentajia. Sähkäri joutuu palaamaan vielä hommiin, kunhan kaikki maailmalta tilatut valaisimet rantautuvat. Putkarikin kutsutaan takaisin, kun viimeisetkin altaat saadaan paikalleen. Omakaan to do -lista ei valitettavasti ole vielä ihan loppuun ruksailtu, mutta kyllä siitä valmista tulee! 

Keittiö saatiin tänään valaisimia vaille valmiiksi kun pöytätaso asennettiin paikalleen juuri ennen tarkastusta. Valkoinen puoli on Valkoinen ja todella kaunis. Muuttotarkastuksessa kiinnitetään enimmäkseen huomiota talon turvallisuuteen, kuten sähköihin ja putoamisvaaroihin, sekä lvi-töiden riittävään valmiusasteeseen. Talon ulkopuolella on lisäksi vaadittavien listalla jäteastia, postilaatikko ja talonumero valaistuna. Näin ainakin Helsingissä. Jäteastia ja -sopimus meillä on ollut jo jonkun aikaa, mutta postilaatikko tilattiin liian myöhään, sitä emme ehtineet saada. Onneksi Raksakimpasta löytyi tarpeettomaksi jäänyt rakennusaikainen postilaatikko meille tarkastuksenaikaiseksi postilaatikoksi. :) 

Talonnumero otettiin selvittelyn alle muutama viikko sitten. Perinteiset numerot eivät tuntuneet taloon sopivilta, puhumattakaan valkoisista valolaatikoista joita vastaava mestarimme yritti vaatia. Pienellä surffailulla löysin Tasapainoa tavoitellen -blogin ja juuri sellaisen numeron, joka meillekin sopisi. Numero oli tilattu Hannah Hoijarilta omalla toivefontilla. Hannahin nettisivuilta löytyy valmiita numero- ja fonttivaihtoehtoja, mutta omiakin toiveita voi esittää. Minun toiveeni oli juuri sama, vähän retro-henkinen numero kuin Tasapainoa tavoitellen -blogissa.

Otin yhteyttä Hannahiin hänen Facebook-sivujensa kautta ja sainkin nopeasti vastauksen, samoin kuin itse numeron. Blogiyhteistyön merkeissä tilattu 30 senttinen hopean värinen numero saapui suurinpiirtein viikossa, juuri sopivasti ennen tarkastusta. Vaatimuksen mukaan numeron täytyy olla valaistu, mutta koska itse valaisin ei saapunut näin nopeasti, lainasi sähkäri numeron alle tilapäisen valaisimen. Mutta numero näyttää upealta, vai mitä?


Tämän päivän välietappi ei tunnu enää välietapilta vaan jonkinlaiselta päätökseltä. Vaikka tekemistä vielä riittää, on talo jo niin valmis että siihen voisi muuttaa. Tänään ensimmäistä kertaa myös tuntui siltä. Tänään myös tuntui siltä, että pienet juhlat ovat paikallaan. 
4 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että teillä meni muuttotarkastus hyvin. Meillä on se torstaina ja vielä ihan hirveästi työsarkaa. Toi teidän keittiön taso on ihana, onko se coriania? Me mietittiin sitä, mutta jouduttiin tyytymään kompaktilaminaattiin:) Meillekään ei tule perinteistä valkoista valotalonumeroa vaan numero, mihin sitten osuu valo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jenni! Meillä meni hyvät stressit ihan hukkaan, tarkastus oli varsin rento tapahtuma. :) Ennen tarkastusta tunnelma oli kyllä kaikkea muuta kuin rento. Tehtävälista oli tolkuttoman pitkä vielä samana päivänäkin.

   Keittiötaso on Corianin tyyppistä komposiittia, Hi-Macsia. Tilattiin samassa yhteydessä keittiön kanssa. Hintalappu näytti huomattavan paljon pienemmältä kuin Corianissa…

   http://www.nordstock.com/komposiittikivi/

   Poista
 2. Onnea muuttotarkastuksen läpäisemisestä!

  VastaaPoista