12. joulukuuta 2013

RAKSAKIIREITÄ JA SISUSTUSSUUNNITTELUA

Muutaman päivän tauon jälkeen asiat tapahtuvat jälleen vauhdilla. Peltiseppä on saanut asuinrakennuksen katon yli puolivälin, villaa on jo siellä täällä ja ensimmäinen erä puhallusvillaakin tulee huomenna. Toisaalta on syytäkin, että asiat etenevät kun joulukin on kuulemma kohta tulossa. Ensi viikolla pitäisi raksalla pyöriä vielä putkaria, sähkäriä, lattialämmön asentajaa ja loppuviikosta lattiavalujenkin tekijä. Ikkunoita päästään toivottavasti asentamaan joulun välipäivinä. 


Kuvittelimme etukäteen, että tässä vaiheessa meillä on aikaa keskittyä sisäpuolen suunnitteluun ja kaikenlaisten päätösten tekemiseen. Kun eihän meitä tässä vaiheessa raksalla tarvita. Olimme väärässä. Olemme yrittäneet keskittyä keittiön suunnitteluun ja materiaalien valintaan. Ja portaiden suunnitteluun. Ja kylpyhuoneiden suunnitteluun. Ja väliovien valintaan. Keskittyminen on jäänyt kuitenkin aika heikoksi, kun joka päivälle on muodostunut uusi to do -lista puhallusvillojen tilailusta, raksaovien metsästämisestä, lämmittimien vuokraamisesta ja valuun asennettavien rasioiden valinnoista. Jotain ajatuksen puolikkaita olemme kuitenkin saaneet muodostettua...


Väliovet


Ellei budjetti liiaksi kiristy, on suunnitelmissa Avecin listattomat ovet


Seinät ja lattia


Seinät maalataan varmaan pääsääntöisesti valkoisiksi, ehkä vaalean harmaiksi. Poikkeuksena ulko-ovea vastapäätä oleva seinä, joka jää portaiden taustalle ja jatkuu yläkerran aulaan sekä keittiön pitkälle sivulle - se on tarkoitus käsitellä esim. tämän tyyppisellä betonipinnalla (designbetoni). Samanlaista pintaa on harkittu kylpyhuoneisiin.Värimaailmaa hallitsee siis seinien valkoinen ja betonin harmaa sekä ikkunoiden mustat kehykset. Tätä "industrial-henkeä" on ajateltu pehmentää vaalealla koivuparketilla. Aivan ehdoton suosikkini on Karelian Saima-parketti.

Keittiön ja portaiden suunnittelu on nyt päällimmäisenä agendalla - niistä lisää myöhemmin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti