22. joulukuuta 2013

JOULU RAKENNUSTYÖMAALLA

Tänä vuonna joulu tarkoittaa päivää lattiavalujen ja ikkunatoimituksen välissä. Koko syksy ja varsinkin joulukuu on mennyt ohi sellaisella vauhdilla, ettei joulun tuloa ole ehtinyt edes huomata. Saatikka lähettää joulukortteja tai hankkia joululahjoja. Onneksi kaupat ovat huomenna vielä auki! 

Vaikka emme vietäkään joulua raksalla, on Se hyvin täysivaltaisena jäsenenä mukana perheemme joulunvietossa. Kaikkialle tunkevalla olemuksellaan Se kulkee mukana puheissa, ajatuksissa, kuulumisissa ja unissa. Koko syksyn ajan olemme käyneet tervehtimässä Sitä vähintään kerran päivässä, joululoma tuskin tekee tähän poikkeusta. Huomenna tarjotaan kuitenkin timpureille viimeiset työmaakahvit ennen joulua ja lähetetään heidät ansaitulle lomalle pienten joululahjojen kera.

Kuten totesin, on koko syksy mennyt todella nopeasti raksan etenemistä seuratessa. Viime viikko on kuitenkin ollut ihan oma lukunsa!

Maanantaina heräsin klo 6.18 siihen, että Ekovillan miehet soittivat lähtevänsä Mäntsälästä kohti raksaa. Piharakennus sai puhallusvillat kattoonsa jo ennen kuin olimme ehtineet aamukahvit juoda. Samana päivänä kävivät sähkäri ja putkari vetämässä putkia lattiaan valmiiksi ennen valuja. Tiistaina lattiat raudoitettiin ja lattialämmitysmies kävi asentamassa lattialämmitykset. 
Keskiviikkona joka nurkka olikin jo täynnä niin lämmitys-, vesi-, viemäri- kuin ilmavaihtoputkiakin - muun muassa tämä suunniteltu eteiskaapin paikka. Kenties kaapissa mahtuu säilömään muutaman sukkaparin!? 

Torstaina valettiin sekä ylä- että alakerran lattiat. Perjantain ja lauantain aikana seiniin ilmeistyi villat, höyrynsulkumuovit ja koolaukset. Jaksan uudelleen ja uudelleen ihmetellä sitä, miten kaksi miestä voi saada niin paljon niin nopeasti aikaan!
Huomenna laitetaan mm. sisäseinien materiaalit tilaukseen ja perjantaina pitäisi ikkunatoimituksen saapua tontille. Pitkää taukoa joulu ei siis työmaalle tuo. Timpurit palaavat hommiin maanantaina uuden vuoden alla ja vuoden vaihduttua asennetaan ikkunat. Mutta siihenhän on vielä pitkä aika!

Hyvää ja levollista joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti