23. toukokuuta 2014

LAATOITTAJAN VAUHDISSA

Laatoitustyöt ovat päässeet hyvään vauhtiin parin viikon valmistelu-, tasoitus- ja vesieristysvaiheiden jälkeen. Suurin osa lattialaatoista on jo paikallaan.
Yläkerran kylpyhuoneen lattiaan valittiin hyvissä ajoin, päivää ennen laatoitusta Laattapisteeltä musta, upouusi röpelöpintainen 10x50 laatta, joka ladottiin tasaisen epätasaisesti.
Myös alakerran vessaan ja kodinhoitohuoneeseen valittiin mustat lattialaatat, vessaan lasitettuna kiiltävänä, kodinhoitohuoneeseen kestävämpänä mattapintaisena puristelaattana, molemmat 10x10 koossa. Harmittavaa mustan laatan kanssa on se, että mustin saumalaasti on yleensä mustan sijasta antrasiitti. Ja Cascon "antrasiitti" ei ole edes antrasiitti, vaan ruskea. 
Saunarakennuksessa lattioiden laatoitus on edennyt saunasta kylpyhuoneen kautta pukuhuoneeseen. Samaa 60x60 laattaa tulee kylpyhuoneen seiniin sekä rakennusten väliin jäävän lasikuistin lattiaan.
Laatoittaja jatkaa linjaa taitavista käsityöläisistä, joita olemme onnistuneet valitsemaan matkan varrella. Työn jälkeä voi vain ihailla. Yläkerran kylpyhuoneen seinälaatat odottavat valmiiksi jiiriin leikattuna. Ei kulmalistoja, eikä laastilla täytettyjä kulmia. Respect!
Laatoituksen lisäksi valmista pintaa alkoi syntyä myös olohuoneeseen, kun Mies ja Ukki aloittivat tänään parketin asentamisen. Täytyy sanoa, että Saima on kuin tehty tähän taloon!
Yläkerran yllätyslattia odottaa vielä vuoroaan laatikoissa. Kauaa se ei ehdikään odottaa, sillä lattioiden täytyy olla valmiina viimeistään 2.6. keittiön ja kaappien asennusta varten!2 kommenttia:

  1. Miten kaakelien jiiriin leikkaus onnistui, teetittekö jiirit jossain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laatoittaja laski työmaalla jiiriin leikattavien laattojen määrän, otti ne mukaansa ja leikkasi ne pajalla valmiiksi. Kuvittelisin, että leikkaaminen kotioloissa olisi aika hankalaa...

      Poista