2. helmikuuta 2014

VIIKONLOPPU RAKSALLA LASTEN KANSSA


Raksavinkki 1 - Eväät!

Jos työmaalla aikoo viettää lasten kanssa aikaa enemmän kuin minuutin, ovat eväät aivan ehdottomat! Toistaiseksi ainakin kuumalla kaakaolla, pillimehulla, mandariineilla, pullalla ja retkiolosuhteilla on saanut ostettua muutaman hetken kärsivällisyyttä. Mihinkään järkevään tekemiseen se ei riitä, mutta edes pohdintaan ja pikaiseen suunnitteluun. 

Raksavinkki 2 - Lapsityövoima

Jos pitäisi saada jotain aikaan, voi lapsityövoiman käyttö tulla joissain tapauksissa kyseeseen. Tähän kehotan käyttämään kuitenkin omaa harkintaa! Pahimmassa tapauksessa työvoiman hyöty muuttuu haitaksi, etkä saa aikaan senkään vertaa. Meidän työmaalla 4-vuotias pääsi maalaamaan Miehen kanssa nurkkarimoja. 


Arkisin lasten raahaamista raksalle on yritetty välttää, koska väsyneenä ja nälkäisenä päiväkotipäivän jälkeen mitkään eväät eivät riitä tekemään käynnistä houkuttelevaa. Se riittää, että viikonloppuisin käyntejä tulee - halusi tai ei. Aamuisin koukkaamme raksan kautta kun Isompi on pudotettu kouluun ja Pienempi päiväkotiin. Usein yritän ehtiä käymään työmaalla myös töiden jälkeen, ennen kuin täytyy kiitää jälleen päiväkodille. Talo näyttää iltapäivällä aina erilaiselta kuin aamulla ja timpureiden lähdettyä saa tyhjällä työmaalla rauhassa fiilistellä tulevaa kotia. Tässä vähän kurkistuksia tiloihin, jotka alkavat pikku hiljaa hahmottua.


Olohuoneen korkea tila,
oikealla keittiö, jonka yläpuolella yläkerran "lounge"Olohuoneen toisen reunan yläpuolelle jäävä parvi, jossa sisäikkunaParvi / lasten lego-, junarata-, pelihuoneYläkerran aula / arkiolohuoneTämän viikonlopun pelastus oli lähistöllä asuvat kaverit ja työmaan naapurista löytynyt pulkkamäki!
7 kommenttia:

 1. Todella nopeastihan tuo on edistynyt. Vaikea ymmärtää, miten paljon aikaa rakentaminen viekään. Varmasti kuitenkin arvoista. Teillä on kaikki loppuun asti mietittyä :)

  VastaaPoista
 2. Saara / Suo, kuokka ja talo3. helmikuuta 2014 klo 7.00

  Kiitos kommentista Anonyymi. :) Vaikka välillä tuntuu, että talon valmistuminen vie ikuisuuden, niin toisaalta aika menee todella nopeasti - ja samalla se talokin etenee. Toistaiseksi ainakin koko prosessi on ollut vaivan arvoista!

  VastaaPoista
 3. Olipa hauska löytää teidän blogi. Me nimittäin rakennamme taloa teidän vastapäätä. Rakennuslupa on laitettu juuri sisään ja teille pitäisi laittaa naapureiden kuulemislomaketta pikimiten. Käytiin jo kerran miehesi kanssa teidän talossa sisällä ja on teille kyllä vaan tulossa aivan huiman hieno koti. Aika samanlaisiin valintoihin olemme mekin pintamateriaaleissa päätyneet, betonia tosin tulee lattiaan ja saima olisi haaveissa myöskin, tosin ehkä valkolakattuna. Myös portaiden suhteen aika samanlaisia mietteitä. Hauska siis lukea täältä miten homma etenee.

  VastaaPoista
 4. Saara / Suo, kuokka ja talo5. helmikuuta 2014 klo 12.02

  Hei mirmeli! Hauskaa että löysit tänne! Ja kiitos paljon kommentista. Tulkaa käymään joku päivä työmaalla lomakkeen kanssa. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos sisäkuvista! Olipa hauska kurkistella:) Komean näköistä on tulossa! kommentoin nyt vasta, kun en muutamaan päivään ole ehtinyt blogeja vilkuilla, saati tontilla käydä..

  VastaaPoista
 6. Täällä myös yksi, joka rakentaa lähes naapuriin :D Voisinko saada spostiosoitteesi niin laittaisin muutaman raksa-aiheisen kysymyksen?

  VastaaPoista
 7. Hei Marika! Ja tervetuloa - sekä tänne että naapuriin! :) Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen suokuokkajatalo@gmail.com. Toivottavasti osaan olla avuksi!

  VastaaPoista