3. tammikuuta 2014

KENGURUN LOIKALLA UUTEEN VUOTEEN
Vuoden vaihtumisen kunniaksi raksa otti (taas) kengurun loikan eteenpäin. Eilen työmaalla pyöri timpureiden lisäksi putkaria, sähkäriä ja ikkuna-asentajaa siinä määrin, että kahdelletoista varatut työmaamunkkikahvit meinasivat loppua kesken. Moni vaihe eteni silmissä ja talo on taas aivan eri näköinen kuin viikko sitten. Loppuviikon ehdoton kohokohta on kuitenkin ollut ikkunoiden asentaminen!

Muutaman mutkan jälkeen ikkunoiden ensimmäinen erä toimitettiin Hatrickilta sopivasti uuden vuoden aattona. Vähän jännitti, ovatko lasit ehjät vielä vuoden vaihtumisen jälkeenkin. Onneksi olivat ja ikkunat pääsivät paikoilleen. Olohuoneen isojen ikkunoiden nostelu näytti lievästi sanottuna pelottavalta! Koska nosturia ei voinut ajaa talon viereen, nosteltiin länsipuolen ikkunat kadun (idän) puolelta eteläseinän ikkuna-aukon läpi paikalleen. 

Mustat ikkunankehykset ovat välillä mietityttäneet, mutta eivät enää. Hienot ovat, samoin kuin leveät karmitkin! Luin projektin alkumetreillä kahden naisen kirjoittaman, kahta rakennushanketta kuvaavan kirjan Mistä on omat talon tehty? (Suosittelen muillekin hankkeeseen ryhtyville tai sitä harkitseville!) Kirjan toinen kirjoittaja sai rakennus-aikaiseen epäröintiinsä ohjeeksi, että päätös on hyvä kun se on tehty. Näin se on varmaan ajateltava. Muuten ei päätöksistä ja niihin liittyvästä jahkailemisesta tule ikinä valmista. Kun päätös on tehty, se on hyvä. Piste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti